Zonnepanelen en zonneplanten – Een oplossing voor meerdere problemen

Een nieuwe studie gaat in op de voordelen van de dubbele – purposing grond voor agave teelt en zonnepanelen . De voordelen van deze ingenieuze oplossing verder gaan dan de gebruikelijke voordelen van agrivoltaics .

Veel grote zonne-installaties worden gebouwd in de woestijn gebieden in het zuidwesten, die de voordelen van voldoende ruimte hebben – vaak niet geschikt voor landbouw – en veel zon. Die gebieden zijn niet zonder problemen , dat wel.

Onderzoekers van de TomKat Centrum voor Duurzame Energie in Stanford dachten over deze , en ze zag een verband tussen een aantal problemen :

• Een groot deel van het water is nodig om zonnepanelen te reinigen in een stoffige , droge gebieden .
• Woestijn gebieden zijn niet goed voor de teelt van de meeste gewassen .
• Veel landbouwgrond wordt nu gebruikt om maïs en andere granen groeien ethanol , maar korrels zijn niet de meest efficiënte bron voor de productie van brandstof .

Wat u vraagt, kan die drie dingen mogelijk met elkaar gemeen? Dit zijn de antwoorden van Sujith Ravi en zijn groep van onderzoekers van Stanford :

• Een goed gebruik van water is door te dubbelklikken doel het voor paneel wassen en landbouw.
• De agave plant gedijt in de woestijn .
• Agave is een goede bron van ethanol , omdat de meeste van de plant kan worden gebruikt om de brandstof te produceren .

Zie je waar ze heen gaan met dit? Dat klopt, de onderzoekers antwoord op al deze problemen is om co-locatie van zonne-en agave productie .

Een studie gepubliceerd in het tijdschrift Environmental Science & Technology biedt meer details over dit idee , maar het is simpel: Water is nodig op PV zonne-energie bedrijven om stof en vuil te verwijderen van de panelen en de grond te bevochtigen om de opbouw en verspreiding van voorkomen stof. Het water uit dat het reinigen is zo ongeveer het juiste bedrag voor agave planten, die tussen en onder de panelen kunnen worden geplaatst om de afvoer te vangen . De planten geven nog een ander voordeel : omdat hun wortels helpen verankeren de bodem en hun bladeren te houden wind uit schoppen tot stof , kunnen ze de stof te verminderen in het gebied.

Computersimulaties uitgevoerd door het team suggereren dat dit plan de hoeveelheid water die nodig is op zonne-energie bedrijven zou verminderen , terwijl het brengen van landbouw tot dorre gebieden . ” Het zou een win-win situatie , ” Ravi zei in een persbericht . ” Water is al in veel gebieden beperkt zijn en een belangrijke beperking in de toekomst zou kunnen zijn. Deze aanpak zou ons toelaten om de energie en de landbouw met hetzelfde water . “

Het concept van agrivoltaics , die zon-PV en landbouw landgebruik maximaliseren combineert , is niet nieuw . Sommige studies hebben zelfs aangetoond dat gewassen die deels in de schaduw van zonnepanelen zijn soms zelfs productiever dan degenen die dat niet zijn . Dit nieuwe onderzoek bouwt voort op het concept door meer gebruik van droge grond in combinatie met een betere manier om ethanol te produceren