Over ons

Al sinds 2009 is Eco Energy expert op het gebied van duurzaamheid. Eco Energy was het eerste bedrijf op Curaçao dat zonne-energie mogelijk maakte. Sinds het begin zijn wij razendsnel gegroeid.

 • Wij zijn marktleider op Curaçao
 • hebben bij 203 particuliere klanten geïnstalleerd
 • hebben bij 51 zakelijke klanten geïnstalleerd
 • 4.411 panelen geïnstalleerd bij particulieren
 • 17.629 panelen geïnstalleerd bij zakelijke klanten

Wij geloven in duurzaam ondernemen en hebben daarom ons gehele pand voorzien van zonnepanelen en LED-verlichting. We zijn in het bezit van een volledig elektrische bedrijfswagen. Ons assortiment bestaat uit zonne-energie installaties, zwembadpompen op zonne-energie en LED- verlichting. Onze adviseurs staan dagelijks klaar om u in onze vernieuwde showroom rond te leiden en te adviseren over de mogelijkheden van Eco Energy. Komt u gerust eens langs voor informatie en een vrijblijvende offerte. Onze showroom zit aan de Kaya Willem Jombi Mensing z/n in Zeelandia. Klik hier voor een kaart.

 • 2009

  Eduard Ravelo richtte in 2009 Eco Energy op. De lijfspreuk is: Energy Savings Solutions. In 2009 bood Eco Energy de volgende producten aan: zwembadpompen op zonne-energie, LED-verlichting voor in huis, LED-verlichting voor zwembaden, waterverwarmers op gas in plaats van elektriciteit voor de douche en zonnepaneelsystemen.

 • 2010

  In 2010 was er nog geen beleid vanuit de politiek dat de mensen mochten terug leveren aan het net. Toch waren er enkele klanten die het al aandurfden.

 • Juli 2010

  Halverwege het jaar 2010 kreeg het nieuwe pand aan de Saturnusstraat steeds meer vorm. Twee medewerkers kwamen het team versterken. Een voor de administratie en een voor de LED-Verkoop.

 • 2011

  Het team groeit steeds verder. Twee stagiaires worden in vaste dienst aangenomen, nadat ze hun opleiding hebben afgerond.

 • 7 november 2011

  De beleidsnota is goedgekeurd door het parlement van Curaçao. Dit betekend dat er rechtstreeks aan het net teruggeleverd mag worden met de opgewekte energie van de zonnepanelen installaties.

 • 23 december 2011

  Door de blijvende groei van het team werd de Saturnusstraat alweer te klein. Eco Energy verhuist naar haar huidige locatie aan de Kaya WFG Mensing z/n in Zeelandia.

 • 1 januari 2012

  De beleidsnota gaat officieel van kracht. Dit was het begin van een nieuwe revolutie, dit was duidelijk merkbaar door Eco Energy in de stijgende verkoop van zonnepanelen.

 • Begin 2012

  Het team bestond in 2009 bij oprichting nog uit slechts 2 mensen. In begin 2012 bestond het team uit 9 personen! Ook is er een wisseling van de wacht en wordt Eelco Baak als nieuwe Bedrijfsleider aangesteld.

 • April 2012

  Eco Energy installeert bij de supermarktketen Goisco 2821 panelen met een totaalvermogen van 663kWp.

 • juli 2012

  Eco Energy stapt over op bevestigingsmaterialen van het Duitse merk Schletter, kiest alleen nog top 10 leveranciers van zonnepanelen en gebruikt alleen de omvormers van de marktleider SMA.

 • Maart 2013

  Eco Energy installeert bij Supermarkt Centrum 624 panelen met een totaalvermogen van 146kWp en bij Centrum Mahaai 2760 zonnepanelen met een totaalvermogen van 648 kWh.

 • april 2013

  Eco Energy installeert bij Marinebasis Suffisant 618 panelen met een totaalvermogen van 170kWp.

 • April 2013

  Eco Energy installeert bij Marinebasis Parera 2669 panelen met een totaalvermogen van 734kWp.

 • November 2013

  Eco Energy installeert bij de Centrale bank van Curacao en Sint-Maarten 2803 panelen met een totaalvermogen van 715kWp.

 • Eind 2013

  Eco Energy  blijft maar groeien en heeft eind 2013, maar liefst 19 werknemers in dienst!

 • januari 2014

  In 2014 werden er nog 2 extra mensen aangenomen voor de technische dienst en is er ruimte voor een extra stagiaire.

 • mei 2014

  Eco Energy kijkt over de grenzen en ziet kansen. Zo heeft Eco inmiddels haar eerste internationale installaties gedaan op Bonaire en Nicaraqua.

 • September 2014

  Eco Energy heeft 2100 panelen geïnstalleerd bij de Mangusa Hypermarket met een totaal vermogen van 640 kWp en een totale productie van 1,0 miljoen kWh.

 • Juli 2015

  Eco energy gaat 1177 panelen installeren op verschillende gebouwen van Acoya. In totaal hebben deze panelen een vermogen van 300 kWp en een totale productie van 0,456 miljoen kWh.

 • Juli 2015

  In juli 2015 heeft Eco Energy een openbare aanbesteding gewonnen voor een zonnepanelenpark op Sint Eustatius. Het gaat om 6.000 zonnepanelen met een totaal vermogen van 1,8 MWp en in totaal zal het park 3,8 miljoen kWh produceren.

 • Juli 2016

  Ook fase 2 werd door Eco Energy gewonnen. In fase 1 van het zonnepanelenpark op Sint Eustatius had Eco Energy al 6000 zonnepanelen geplaatst, in fase 2 komen daar nog eens 7000 zonnepanelen bij. Het gehele project voorziet Sint Eustatius voor ongeveer 50% aan zonne-energie!

Eduard Ravelo

Directeur
Linked In

Eduard is de oprichter/directeur van Eco Energy en het hart van de zaak dat door de jaren heen steeds groter is geworden. Van origine heeft hij een universitaire opleiding voor Vliegtuigmonteur en Piloot behaald. Bij deze beroepen staan precisie en veiligheid hoog in het vaandel. Eduard verlangt daarom kwaliteit en precisie van zijn team.  Dit is terug te vinden in het werk van Eco Energy.

Eduard is zeer toegewijd aan Eco Energy en vastberaden om heel Curaçao en omstreken te voorzien van zonne-energie.

Eelco Baak

General Manager
Linked In

De rechterhand van Eco Energy. Een workaholic met een hart voor de zaak vinden we terug in Eelco. Elke dag vinden we hem terug op de werkvloer om met passie het personeel aan te sturen. Een man die het bedrijf van top tot teen kent en zijn kennis heeft opgebouwd door zijn opleidingen HBO- Werktuigbouwkunde en HBO- Energiebeheer en werkervaringen als Teamleider en Energieadviseur bij Eneco Business. Dagelijks deelt hij zijn ervaring en kennis met de rest van het personeel. Ook volgt Eelco cursussen van onze leveranciers o.a. SMA en Schletter. Dankzij Eelco draait Eco Energy als een geoliede machine die dagelijks sneller draait.

Gertrude Gruppen

Medewerker Binnendienst

Als medewerker binnendienst is Gertrude verantwoordelijk voor het inkopen van zonnepanelen, LED- verlichting en de daaruit voortvloeiende administratie. Door haar kennis (MMO-C, NIMA A en B, Assurantie B) weet ze een uitstekende onderhandelingspositie te creëren voor het bedrijf bij de grootste leveranciers. Mede door haar kennis vanuit haar werkervaringen (bij onder andere de Rabobank) en opleidingen is zij met Eco Energy als vier handen op één buik.

Silvester Koeijers

Werkvoorbereider / Technisch Medewerker

Silvester is het langst werkende van de Technische Dienst bij Eco Energy. Silvester verzorgt dagelijks de werkvoorbereiding voor de overige jongens. Dankzij zijn HTS opleiding specialisme Energie en werkervaringen als elektricien bij verschillende installateurs weet hij exact wat er voor nodig is om goed voorbereid op pad te gaan. Ook blijft hij zich ontwikkelen door op dit moment een opleiding Technisch Sterkstroominstallatie te volgen aan de MTS. Dit doet hij naast zijn werkzaamheden bij Eco Energy. Dankzij zijn doorzettingsvermogen en enthousiasme staat het team elke dag weer paraat met de juiste apparatuur en materialen.

Elimelech Alves

Senior PV Installateur

Eli is bij Eco Energy gegroeid van installateur tot senior PV installateur. Inmiddels is het niet alleen meer installeren, maar heeft hij ook de verantwoordelijkheid om een oogje in het zeil te houden over de groep jongens tijdens een installatie. Dankzij MTS met als specialisme Elektro weet Eli exact hoe hij de jongens kan begeleiden en helpen tijdens de werkzaamheden. Ook blijft hij zich doorontwikkelen door op dit moment een opleiding Technisch Sterkstroominstallatie te volgen aan de MTS naast zijn werkzaamheden bij Eco Energy.

Dennis Benillia

Werkvoorbereider / Technisch Medewerker
Linked In

Dennis is onze Technische Medewerker. Een van de mensen die niet zomaar bij de pakken neer gaat zitten, maar juist doorgaat waar het nodig is. Dankzij zijn HTS opleiding en ervaring als PV installateur spat de professionaliteit en toewijding er vanaf. Ook blijft hij zich door ontwikkelen door op dit moment een opleiding Technisch Sterkstroominstallatie te volgen aan de MTS naast zijn werkzaamheden bij Eco Energy. Dennis is een van de mensen die nergens voor terug deinst en pas tevreden is als de klant tevreden is. Een persoon vol passie en liefde voor het bedrijf.

René Spaans

Werkvoorbereider / Technisch Medewerker

Een van de mensen die net zoveel tijd op het dak als in het kantoor te vinden is, is René. Op kantoor kun je hem vinden voor het ontwerpen van de PV installaties en op het dak voor het installeren van de installaties. René is ons goudhaantje met een ervaring van meer dan 15 jaar in de Elektrotechniek en PV- installaties. Hierbij heeft hij meerdere opleidingen gevolgd van de T.S.I en SMA. Deze ervaren rot is nog lang niet uitgeleerd en heeft zijn eigen sporen verdiend binnen het bedrijf.