Doelstelling Nicaragua 94% duurzame energie opwekking

Nicaragua heeft een van de meest agressieve doelstellingen voor hernieuwbare energie in de wereld .Zij denken 94% van zijn elektriciteit uit duurzame energie in 2017 te kunnen opwekken. De vonk voor deze nieuwe energie push was een energiecrisis te wijten aan een sterke afhankelijkheid van buitenlandse olie . . Het verminderen van deze over-afhankelijkheid van 70% naar 6 % zou mogelijk worden gemaakt door duurzame ontwikkeling van energie-infrastructuur.

Hoewel deze doelstellingen onhaalbaar lijkt in een arm land met technologische uitdagingen , zijn er slechts ongeveer zes miljoen mensen die er wonen , en een enkele , zeer grote waterkrachtcentrale kon een lange weg naar het verstrekken van schone energie . De Tumarin project zal ongeveer $ 1100000000 kosten en heeft een 253 – megawatt capaciteit . Het moet worden ingevuld voor 2016 en zou kunnen ongeveer 50 % van de elektriciteit van het land kunnen opwekken.

De Amayo I en II windparken produceren ongeveer 63 megawatt , en een 72 MW geothermische project – de San Jacinto – Tizate – . Kan operationeel worden in 2014 Bagasse levert al een klein percentage van hun totale vermogen , en zonne-energie is ook een optie .

Voor het volledige artikel klik hier:  http://cleantechnica.com/2013/01/06/94-renewable-energy-by-2017-is-goal-for-nicaragua/