One Million dollar idea?

Laat je hersens kraken en misschien is dit bedrag wel voor u?

Google introduceert ‘The Little Box Challenge’.  Voor het uitvinden van een kleinere zonne-energie omvormers wordt een prijzengeld van 1 miljoen dollar aangeboden. De uitdaging zal vanaf komende zomer gelanceerd worden en op dit moment zijn er nog weinig details bekend voor het publiek.

Google is investeerder in Transphorn, een bedrag dat niet zelf zonne-omvormers maakt, maar probeert de energieverlies te verminderen in zonne-omvormers.

In een artikel van Greentech Media werd de vraag gesteld of de grootte van de omvormer er daadwerkelijk tot zou doen, omdat deze ongeveer 10% van een installatiepakket kost van zonnepanelen. Het toevoegen van slimme functies en functionaliteit aan de omvormers zouden de integratie en installatie kosten kunnen verlagen. Doordat de omvormers kleiner zijn zullen deze  makkelijker te installeren zijn . Toegenomen gemak zou ook kunnen resulteren in een snellere implementatie en de vermindering van de arbeidskosten en kosten voor zonne-installaties , die allemaal een groot deel van geïnstalleerde zonne-energie installatie kost deze dagen .